A-vitaminok
A "látás vitaminjanként" is emlegetett A-vitamin nagyon fontos a látás, a bőr egészsége, immunrendszerünk működése és a sejtnövekedés szempontjából.
Az A-vitamin egy zsírban oldódó vitamin. Az A-vitamin hat azonos biológiai hatású vegyület, úgynevezett vitamer (retinol, retinal, alpha-karotin, beta-karotin, gamma-karotin, beta-kriptoxantin) összefoglaló neve.
Optimális mennyiség:
- felnőtt férfiak: 9000 μg/nap
- felnőtt nők: 7500 μg/nap
Felszívódását segíti: kevés zsír, vagy olaj jelenléte
Forgalmazott termékeink magas minőségű összetevőkből állnak, hogy biztosítsák a megfelelő A-vitamin bevitelt.
Válasszon lenti termékkínálatunkból, és támogassa testének és szervezetének egészségét!
Natur Tanya KOLLAGÉN FACELIFT® - Halkollagén és elasztin peptid koncentrátum, csipkebogyóval és Aloéval 500 ml
Natur Tanya Lutein Pro szemvitamin - Mikrokapszulázott szabad lutein és 7 makula vitamin 54 kapszula
Létfontosságú Tápanyag az Egészséges Látásért és Bőrért
Az A-vitamin egy zsírban oldódó vitamintípus, amely elengedhetetlen a szervezet számos alapvető funkciójának fenntartásához, beleértve a látást, az immunrendszer működését, a bőr egészségét és a sejt növekedését.
Gyerekkorunkban gyakran hallottuk szüleinktől, hogy együnk sok sárgarépát, különben nem fogunk tudni fütyülni. Ez gyerekként nyilván elfogadhatóbb indok volt számunkra, hogy a kevésbé kívánatos zöldségfélét elfogyasszuk. A szüleink jól tudták, hogy a sárgarépa gazdag A-vitaminban. Ez pedig egy nagyon fontos vitamin a növekedéshez és a megfelelő látáshoz.
Retinol: az állati eredetű élelmiszerekben fordul elő. A táplálékkal bevitt retinol gyakorlatilag teljesen felszívódik.
Karotin: az A-vitamin provitaminja, vagyis előanyaga, amely növényekben található meg, és amelyből a szervezetünk A-vitamint képes előállítani. A táplálékkal bevitt karotinok közül a béta-karotin tud legjobban hasznosulni, ennek kb. egyhatoda alakul át A-vitaminná (vagyis retinollá.) A többi karotin vegyületnek csak egytizede válik vitaminná a szervezetünkben. A karotinokból a májban keletkezik A-vitamin és a bélben szívódik fel.