Az E-vitamin az egyik leghatásosabb antioxidáns, segíthet semlegesíteni a szervezetben felhalmozódott, káros hatású szabad gyököket. Különösen fontos szerepet játszik a sejtfalak jó állapotban tartásában, illetve a bőr, az idegek, az izmok, a vörösvérsejtek, a vérkeringés és a szívműködés egészségének megőrzésében.
A szabadgyökök megkötésével elejét lehet venni olyan súlyos betegségeknek, mint az érelmeszesedés, keringési rendellenességek, szívkoszorúér-szűkület, rögösödés a vérben, daganatok kialakulása.
A vitamin sejtszinten fejti ki hatását, ezért lassítja az öregedés folyamatát.
Az E-vitamin a tokoferolok csoportjának általános elnevezése. A tokoferolnak négy előfordulási formája van: alfa-, béta-, gamma-, delta-tokoferol. Az E-vitamin leggyakoribb és leghasznosabb formája az alfa-tokoferol.
Az E-vitamin jótékony hatásai:
- oxigénnel látja el a szervezetet, és ezáltal fokozza az állóképességet
- az A-vitaminnal együtt védi a tüdőt a levegőszennyezés károsító hatásai ellen
- megakadályozza a véralvadékok keletkezését, illetve elősegíti azok oldódását
- mérsékli a fáradtságot
- megakadályozza a durva hegedéseket külsőleg és belsőleg egyaránt
- kiváló gyulladáscsökkentő, külsőleg is lehet alkalmazni a sebeken, jól felszívódik bőrön át
- meggyorsítja az égési sebek gyógyulását
- vizelethajtó hatása van, így csökkentheti a vérnyomást
- enyhítheti a lábikra- és lábizomgörcsöket
Napi adag 1 kapszulában: NRV**
E-vitamin természetes forrásból* 165 mg 225 NE 1380%
* D-alfa-tokoferil acetát (500 NE/g VIT E Nat, nem GMO szójababból származik)
**NRV=napi beviteli referencia érték felnőttek részére
Összetevők: kukoricakeményítő (tömegnövelő), hidroxi- propil-metil-cellulóz (kapszulahéj), D-alfa-tokoferil acetát, szilícium-dioxid (csomósodást gátló).
Felhasználási javaslat: Naponta 1 kapszula fogyasztása ajánlott. A kapszulát étkezések előtt, tetszőleges mennyiségű folyadékkal fogyaszthatja.
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget nem szabad túllépni!
Növényi kapszulában-vegetáriánusok is fogyaszthatják!