vitaminindexVitaminindex

Ha megrendelése leadásakor problémája támad, hívjon minket: 06/20/334-6464
Megrendelését bankkártyával vagy készpénzzel is kifizetheti futárszolgálatunknak!

Kendermagliszt

Fogyasztói ár kedvezménnyel
Fogyasztói ár400 Ft
Kedvezmény
Leírás

Gyakran előfordul, hogy az ősi, rég elfeledett növényeket újra felfedezi az emberiség. Így történt ez a napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő kendermaggal is. Kiemelkedő értékei miatt évszázadok óta szerepel az étlapon.

A Nature Cookta Kendermagliszt alapanyagát vegyszermentes hidegsajtolással készítik. A kendermagból kisajtolják az olajat, az így kapott szárazanyagot pedig lisztté darálják.
A kendermag a történelemben

A földművelés kezdete óta termesztett növény. Mindennapi étke volt őseinknek, már a honfoglalás előtt ismerték. Hazánk területén közel 9000 éve termesztik. A hasznos és sokoldalúan használható növényt a kínaiak i.e. 2800 évvel ezelőtt kötelek és szövetek készítésére használták. A szkítáknak köszönhető, hogy Észak-Európába is eljutott.
A nagy éhínségek idején a kendermag jelentette az életmentő táplálékot Ausztráliában, Európában és Kínában. A magokat a szépség-, élelmiszer és a gyógyszeripar is hasznosította.
Növekedése közben nem zsákmányolja ki a talajt, lehullott levelei segítik megőrizni a nedvességet. Egy hektáron a hozam elérheti akár a 20 tonnát is.
A kendermagról további érdekességeket a Wikipédia oldalain olvashat:

Kendermagliszt a konyhában

A Nature Cookta Kendermagliszt sokoldalúan felhasználható liszt. Süthetünk vele kenyereket, lepénykenyereket, pizzatésztákat és péksüteményeket egyaránt. A búzalisztet helyettesíthetjük teljes egészében kendermagliszttel, de elegyíthetjük más maglisztekkel is. Müzlikbe vagy turmixokba keverve tápláló reggelit készíthetünk belőle vagy sűríthetjük vele főzelékeinket. Az eredmény minden esetben nagyon laktató étel lesz. A vegetáriánus és a vegán életmód követőinek kifejezetten ajánlott lisztféleség. Erősen karakteres aromája meghatározza az elkészített ételek végső ízvilágát.

Termékkereső

Energy