vitaminindexVitaminindex

Dr. Natur étkek, Prémium Hajdina (pohánka, tatárka)

A hajdinát leggyakrabban a rizs alternatívájaként használják, de kiválóan használható köretként, levesbetétként.
Fogyasztói ár kedvezménnyel
Fogyasztói ár520 Ft
Kedvezmény
Leírás

Gluténmentes növény, alacsony GI 

A hajdina tulajdonképpen egy gyógynövényként alkalmazott, ám gabonaként kezelt keserűfűféle növény magja. A középkor óta alapgabona: ismeri az ázsiai, az európai konyha (sőt, mi magyarok kimondottan ősi gabonánkként tartjuk számon), korunkban pedig az egyre gyakoribb lisztérzékenység miatt fedezik fel mind többen.

A hajdina csaknem zsírmentes, glutént nem tartalmaz. Ellenben remek E-vitamin forrás, és benne van a B-vitamin család csaknem minden tagja. Antioxidáns hatású flavonoidokat és különösen nagy mennyiségű rutint (P-vitamin) tartalmaz.

Összetevők: 100% Hajdina

Felhasználási javaslat:

Magyaros alapon, hagymával, kókuszzsír felhasználásával pirítsd meg, majd 2-szeres vízben 10-12 perc alatt főzd puhára.

Kiszerelés: 500 g

Termékkereső

Energy