Részletek
Leírás
Hántolatlan búzatöret vagy más néven törökrizs
A bulgur, hántolatlan, tört búza. Szárított búzaszemek, amelyet hagyományosan különböző méretben készítenek a rizsszemnyi mérettől egészen az apróra őrölt változatokig. A búzaszemeket a hántolás után előfőzik, és - Indiában, Dél-Európában még mindig a napon - szárítják. Ő az emberiség egyik legősibb tápláléka: bolgár archeológusok nemrég mintegy 8000 éves bulgur szemet találtak egy ásatáson.
Olyan fontos anyagok forrása, mint az A- és B-vitaminok, a foszfor, a vas és a magnézium, gazdag rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Alacsony a zsírtartalma, és jó hír, hogy a glikémiás indexe sem nagy: 46 (a fehér rizsé 70-90).
A bulgurt a Föld minden részén eszik. Részben sültek mellé köretnek, de a vegetáriánusok is imádják, mert isteni mindenféle főtt, sült és nyers zöldséggel. Érzésre olyan, mint a rizs, csak egy kicsit „harapósabb”.
Összetevők: 100% Bulgur (Hántolatlan búzatöret)
Felhasználási javaslat:
2,5-szeres vízben, 10-12 perc alatt puhára fő. Előtte érdemes kicsit kókuszolajon megpirítani. Töltelékekhez, salátákhoz, zöldséghez vagy mártásokhoz is adható, de húsok köreteként is fogyaszthatod.
Kiszerelés: 500 g
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!