6 ok a vegán gyomor- és bélbarát rost mellett!
- kifejezetten ajánlott érzékeny bélszindróma, IBS és SIBO esetén
- szabályzó rost szélsőséges emésztési panaszoknál, mint hasmenés és székrekedés
- csökkenti a gáztermelődést, görcsöket és puffadást
- táplálja és támogatja az egészséges bélflórát
- csökkenti a testsúlyt, különösen a hasi zsírszövetet és az étvágyat
- kiegészíti a cukorbetegek, inzulinrezisztensek diétáját
Ez a rost azonnal oldódik vízben, íztelen és láthatatlan, de emésztést segítő tulajdonságai nagyon is láthatók!
Vegán Gyomor- és bélbarát Rost - gázok, görcsök és puffadás
Az érzékeny emésztőrendszer kevés rostfajtát tud tolerálni. A gyomorbarát rost azonban indiai guarbabból enzimatikusan előállított prebiotikus rost, ami a Monash Egyetem LOW FODMAP tanúsítványával rendelkezik. Így a legérzékenyebb bélrendszer is jól tolerálja. Kifejezetten ajánlott gyomor és bélrendszeri panaszoknál, puffadások, felfúvódások, IBS vagy SIBO esetén.
Ha a beleink egészségéről van szó, fontos tényező a vízben oldódó rostok mennyisége, melynek egy új generációja, a vegán, gyomorbarát rost.
Vegán Gyomor- és bélbarát Rost – bélflóra egyensúly
A prebiotikus por gyarapítja a mikrobiom hasznos bélbaktériumait, és ezzel támogatja a bélflóra egyensúlyának visszaszerzését. Az egészségesebb bélflóra hatással van a bél-agy és a bél-immunrendszer kapcsolatra, ami a kiegyensúlyozottabb emésztés mellett, jobb immunitást és általános jó közérzetet is eredményez.
Láthatatlan rost, látható, pozitív emésztőrendszeri és egészségügyi előnyökkel!
BÉL-AGY KAPCSOLAT AZ ÁLTALÁNOS EGÉSZSÉGÉÉRT
Ma már bizonyított, hogy a bél és az agy, illetve a bél és az immunrendszer kommunikálnak egymással. Ezért, ha azt gondolod, hogy egy krónikus puffadás vagy bélgyulladás csak emésztőrendszeri panasz, nagyon tévedsz. A bélflóra egyensúlya adja az immunsejtek 70%-át, ezért azok, akik krónikus emésztőrendszeri panaszokkal küzdenek gyakran találkoznak helytelen immunválaszokkal, pl. autoimmun betegségekkel is. És mivel a belek mikroorganizmusai az aggyal is kommunikálnak, egy bélrendszeri panasz vagy betegség agyi ködösödéssel, hangulatingadozásokkal vagy depresszióval is párosulhat. Persze mivel a kommunikáció két irányú a krónikus stressz szintén kivált emésztőrendszeri panaszt, gondoljunk csak példaként a szorongás okozta gyomorégésre, vagy arra, hogy stressz alatt mennyire felerősödik például egy IBS tünet.
A bél és az agy, illetve a bél és az immunrendszer szoros kommunikációs kapcsolatának megértése kulcsfontosságú ahhoz, hogy emésztőrendszeri, immunrendszeri vagy pszichológiai panaszaink felett vissza tudjuk szerezni az irányítást!
Vegán Gyomor- és bélbarát Rost – szabályos bélmozgás
Az egészséges emésztés egyik kulcsfontosságú eleme, hogy mennyi időt tölt az élelmiszer a belekben. Ezt hívjuk tranzitidőnek.
A gyomorbarát rost támogatja az optimális tranzitidőt, segít, hogy az élelmiszer ne túl gyorsan és ne túl lassan menjen keresztül a beleken. Ezért szabályzó rostnak is hívják, amivel enyhíti mind a székrekedést, mind a hasmenést. Hashajtókkal élőknél a hashajtók mennyiségének csökkentésére is alkalmas, és ez már 4 hét alatt, akár 50%-ot is elérhet.
Gyomorbarát rost - az emésztőrendszerednek még soha nem tett ilyen jót semmi.
Vegán Gyomor- és bélbarát Rost – súlykontroll
A prebiotikus rostfogyasztás javítja a glikémiás válaszokat, a vérzsír profilokat, így ajánlott cukorbetegeknek, inzulinrezisztenseknek, elhízottaknak és metabolikus szindróma esetén. Segít szabályozni az étvágyat, csökkenti az éhséget, és teltségérzetet biztosít. Az ételek glikémiás indexének csökkentésével segít kontrollálni a vércukorszintet és csökkenteni a szérum koleszterinszintet. A vízben oldható rost kifejezetten segít a hasi zsír csökkentésében, melynek kialakulásában a fő bűnös a szénhidrát, a stressz, a bélflóra egyensúlyának elvesztése, az ingadozó vércukorszint és az alacsony rostfogyasztás. Azzal is támogatja az egészséges súlykontrollt, hogy elősegíti a tápanyagok felszívódását.
Tudtad?
FODMAP DIÉTA AZ ÉRZÉKENY BÉLRENDSZERÉRT
A diéta a gyorsan fermentálódó, rövid láncú szénhidrátok (FODMAP) korlátozásáról szól. A magas FODMAP-tartalmú ételek és összetevők (glutén, tej, cukor) növelik a vízvisszatartást, a gázképződést és a hasi puffadást azoknál, akik funkcionális emésztőrendszeri betegségben és irritábilis bél szindrómában szenvednek. Míg az alacsony FODMAP élelmiszerek bizonyítottan csökkentik a tüneteket. A gyomorbarát rost szabadalommal védett galaktomannán típusú rost, ami Low-FODMAP certifikált prebiotikum.
AZ ALACSONY ROSTFOGYASZTÁS VESZÉLYEI
A magyar lakosság rostfogyasztása messze elmarad az elvárttól, pedig a rostban gazdag étrendnek megelőző hatása van számos betegségre, pl.: diverticulosis, vastagbél rák és gyomorrák prevenció, 2-es típusú cukorbetegség, metabolikus szindróma és szív-érrendszeri betegségek. Az alacsony rostfogyasztás következménye az egyre gyakoribbá váló emésztőrendszeri panaszok, például puffadás, görcsök és szabálytalan bélmozgás.
A Monash Egyetem LOW FODMAP tanúsítványával rendelkező Vegán Gyomor- és bélbarát Rost
•100%-BAN TERMÉSZETES
•HUMÁN-KLINIKAI VIZSGÁLATOKBAN SZEREPLŐ ÖSSZETEVŐ
•LABORBAN BEVIZSGÁLT KÉSZÍTMÉNY!
•LOW-FODMAP TANÚSÍTVÁNY A MONASH EGYETEMTŐL
•ELFOGADOTT, BIZTONSÁGOS GRAS-STÁTUSZ
•JÓL TOLERÁLHATÓ ÉS BIZTONSÁGOS ROST
•ADALÉKANYAG-ÉS HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜL
•TARTÓSÍTÓSZER, SZÍNEZÉK ÉS AROMA NÉLKÜL
•ALLERGÉN MENTES
Felhasználási javaslat: Naponta 5 g (kb. 2 púpozott teáskanál) por, lehetőleg reggel, kb. 2,5 dl vízzel, elfogyasztva vagy ételhez (pl. joghurt), smoothie-hoz hozzáadva. Használja kedvenc receptjéhez, sütéshez, főzéshez egyaránt. Hő-, és savstabil, ezért forró teában, kávéban, gyümölcslében is elkeverhető, közben megtartva az eredeti rosttartalmát. A port hozzáadva ételhez vagy folyadékhoz nem változtatja meg annak ízét vagy állagát, sőt egyedülállóan javítja az élelmiszerek minőségét, meghosszabbítja a magas keményítőtartalmú élelmiszerek tárolási idejét, amilyen a kenyér, javítja a gabonák feldolgozhatóságát, a legtöbb italnak testes, érett ízt ad, stabilizálja a száraz és a folyékony ételhelyettesítők kolloidjait, lágyítja a joghurt savanykás ízét és javítja a textúráját, stabilizálja a turmixok habképződését, javítja a szemcsék oldhatóságát levesekben és öntetekben, javítja a pékáruk minőségét.
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. Hosszú távon keresztül is biztonságosan fogyasztható. A termék használatakor hozzászokás nem alakul ki.
Összetevők: enzimatikusan fermentált guarbab [Cyamopsis tetragonoloba (L.) Taub] kivonat 4:1. 1Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Adagok száma a termékben: 30
Átlagos tápérték
|
Napi adagban (5 g-ban)
|
100 g termékben
|
Energia (g)
|
41 kJ/10 kcal (0,5%2)
|
820 kJ/203 kcal
|
Szénhidrát (g)
amelyből cukrok (g)
|
< 0,5 g (0,1%2)
< 0,5 g (0,4%2)
|
6,8 g
6,8 g
|
Rost (g)
|
4,4 g (-)
|
87 g
|
Fehérje (g)
|
< 0,5 g (0,05%2)
|
0,5 g
|
Só
|
0,02 g (0,33%2)
|
0,31 g
|
Elhanyagolható mennyiségű zsírt, telített zsírsavakat tartalmaz.
Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g
2RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal)
Tárolás: Fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó.
Nettó tömeg: 150 g
Figyelmeztetés: Nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termék alkalmazható terhesség és szoptatás időszakában.
- A termék 3 éves kortól alkalmazható
- A terméket biztonságosan fogyaszthatják, mind a várandósok, mind pedig a szoptató kismamák
100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!