Összetevők: hidrolizált kollagén
Ajánlott napi fogyasztási mennyiség: 5g (egy csapott mérőkanál, ami a dobozban található)
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és egészséges életmódot. Kisgyermekek elől elzárva tartandó.
Tápanyagok mennyisége a napi adagban (5g):
Fehérje: 4,5g
Alanin 366 mg
Arginin 379 mg
Aszparaginsav 298mg
Glutaminsav 559 mg
Glicin 928 mg
Hisztidin 37 mg
Hidroxilizin55 mg
Hidroxiprolin514 mg
Izoleucin 69 mg
Leucin 132 mg
Lizin 153 mg
Metionin 27 mg
Fenilalanin 95 mg
Prolin 518 mg
Szerin 153 mg
Treonin 86 mg
Tirozin 23 mg
Valin 108 mg
Mi a kollagénfehérje?
Az étrendünkhöz több kollagént adhatunk hozzá, ha rendszeresen fogyasztunk olyan ételeket, mint a csontleves és a szerves hús. Ha ezek az ételeket nem rendszeresen fogyasztjuk, akkor valószínűleg nincs elegendő kollagén a szervezetünkben. A kollagénfehérje-kiegészítők rendkívül kényelmesek és egyszerűen beszerezhetők, annak érdekében, hogy kihasználhassuk ennek az erőteljes proteinnek az előnyeit.
Hogyan működik a kollagénfehérje mint étrend kiegészitő?
A testünk olyan cellákkal van tele, amelyek speciális feladatokat végeznek a rendszer működésének fenntartása érdekében. A fibroblasztok fontos feladata: a kollagén termelés. A varázslat megtörténése érdekében a fibroblasztoknak hozzáférést kell biztosítani az aminosavakhoz, nevezetesen a glicinhez, a prolinhoz és a hidroxi-prolinhoz. A kollagénfehérje-kiegészítők aminosavakkal látják el a fibroblasztokat, így folytathatják azt, amit a legjobban csinálnak, a kollagéntermelést.
Mi a kollagénpor?
Több tucat féle kollagén létezik, amelyek mindegyike különböző "peptidekből" vagy aminosavakból áll. Különböző típusúak a bőr, az inak, erek és porcok egészségének fenntartásához. Bonyolultnak bizonyult a legmegfelelőbb kiválasztása. A legtöbb piacon lévő kollagénpeptid-por "hidrolizált" I típusú kollagént tartalmaz, amely bőrből, csontokból vagy halakból származik. A hidrolizálás egyszerűen azt jelenti, hogy az aminosavláncokat kisebb egységekre bontották - ez egy olyan eljárás, amely lehetővé teszi a kollagén por oldódását mind forró, mind hideg folyadékokban.
Ez a fajta kollagén hihetetlenül népszerűvé vált, mivel hozzá lehet adni csupán egy pohár vizhez, vagy bármilyen forróitalhoz és levesekhez, valamint hideg ételekhez, pékáruhoz vagy turmixokhoz. A csomagolás egy adagoló kanalat tartalmaz, mely segitségével könnyű adagolni.
Kollagénfehérje-kiegészítők emésztése
Az egyik gyakran hallott kritika, ami a kollagénfehérje-kiegészítőket éri, az az, hogy a gyomorsavak lebontják a kollagén peptideket, mielőtt bármilyen jó dolgot is művelnének a szervezetünkben. A valóságban a kollagénfehérje-kiegészítők a bélben aminosavakká és peptidekké emésztődnek. Annak érdekében, hogy a szervezetünk felhasználhassa az aminosavakat és peptideket, először a vékonybél felszivja őket, majd azután bekerülnek a véráramba. A kollagénfehérje egy nagy molekula,de ha kollagénpeptidekké hidrolizáljuk, képesek leszünk az emésztésére, ultra koncentrált formában pedig rendkívül hatékony.
A kutatások kimutatták, hogy a kollagénfehérje hidrolizált formában történő bevétele után a vér kollagénszintje növekszik. Egy 2018. évi tanulmány a hidrolizált kollagénfehérje négy hetes időszakban történő bevitelének hatásait vizsgálta. Az eredmények változásokat találtak a hidroxiprolin peptidek szintjében a véráramban. Más tanulmányok azt is megállapították, hogy magasabb a kollagén peptidek szintje a véráramban a lenyelés után.