A zöldkagyló kizárólag az új-zélandi partok vidékén tud fennmaradni, azon belül kifejezetten az északi parton található fjordvidékeken. A 18-24 hónapon át tartó tenyésztés után a kagylók begyűjtése, majd a hús és a héjak szétválasztása következik. A húst általában fagyasztva szárítják vagy porítják, a héjakat pedig további feldolgozásra küldik.
Glükozamin-, kondroitin- és hialuronsav-tartalma mellett a zöldkagyló hatóanyagai továbbá a dermatán- és a keratán-szulfát, valamint a kovasav. A kovasav feladata a csontok és a kötőszövetek egészségének megőrzése, a többi vegyület pedig a porcok regenerálódását és épülését segíti.
Milyen ajánlott a Zöldkagyló kapszula?
- Porckopás, porckorongsérv
- Sportsérülések, sportbetegségek
- Túlsúlyos egyéneknél, akik jelentősen megterhelik ízületeiket
- Megelőzés céljából
- Fizikai munkát végző egyéneknél
- Idős embereknél, akiknél már a mozgás problémát jelenthet
A mozgásszervi betegségek prevenciójában és terápiájában a kagyló készítményeket az egyik legfontosabb természetes eredetű anyagnak tartják, igen hatékony lehet és mellékhatásoktól mentes alternatívaként tartják számon.