Az emberi szervezetben az enzimek a kémiai reakciók „gyorsítói”. Ezek jelen vannak az emésztés, a légzőrendszer és az idegrendszer működésében, de más folyamatoknál is a szervezetben. Még az is feltételezhető, hogy e hagyományos finomság fogyasztása járulhat hozzá a japán emberek hosszú életéhez.
Kapszulánként 100 mg (2000 FU) nattokináz enzimet juttathatunk be.
A Nattokináz egy természetes vérhígító hatású enzim, amelyet a szívinfarktus, a trombózis, a magas vérnyomás és a magas koleszterinszint elleni védekezésben használnak világszerte.
Ázsiai országokban és az Egyesült Államokban jelentős mennyiségű kutatást végeztek a nattokinázzal, amelyek megerősítették, hogy egy lúgos proteáz (fehérjebontó) és számos kedvező hatásáért válik előnyössé a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.
A szív- és érrendszer a testünk hajtóereje, amely a háttérből gondoskodik a szervezetünk zavartalan működéséről.
Míg a vér kulcsfontosságú szerepet játszik a tápanyagok, oxigén és más fontos anyagok szállításában, addig a szív- és érrendszer az, amely gondoskodik a vér zavartalan keringéséről a testben, és ezzel biztosítja a szervek megfelelő tápanyagellátását.
A rendszeres testmozgás, a kiegyensúlyozott étrend és a normál vérnyomás fenntartása kulcsfontosságú tényezők, amelyek befolyásolják szív- és érrendszeri egészségünk optimális állapotát.
Nattokináz – Japán titok a szervezet erősítésére.
A nattokináz, vagy angolul nattokinase egy fibrinolitikus enzim, amelynek neve elárulja eredetét. A szójabab erjesztése során keletkezik, amely a japán hagyományos natto étel fő összetevője.
A japánok általában reggelire fogyasztják, és jótékony tulajdonságairól ismert, mivel a szójabab erjesztésének köszönhetően számos tápanyagot, például fehérjét, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.
A nattokináz fő tulajdonsága a fibrinolitikus aktivitása – a vérben jelen lévő fibrin nevű fehérje lebontásának képessége, amely túlzott mennyiségben problémákat okozhat a vér szerkezetében.