A növény igen gazdag ballasztanyagokban, káliumban, foszforban, magnéziumban, vasban és B1-vitaminban. Tartalmaz fehérjét, szénhidrátot, zsírt, nátriumot és kalciumot is, valamint A-, B2-, és C-vitamint.
Az articsóka inulint tartalmaz, vagyis egy olyan poliszacharidot, ami csak lassan bomlik le a bélben és lassan szívódik fel. Ezért az articsóka segíthet az étkezések utáni hirtelen vércukorszint-ingadozás megelőzésében. Ez különösen cukorbetegek számára lehet hasznos.
A B1-vitamin (tiamin), a B2-vitamin (riboflavin), a B3-vitamin (niacin), a B5-vitamin(pantoténsav), és a B6-vitamin hozzájárulnak az idegrendszer egészséges működéséhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, illetve részt vesznek a normál energiatermelő anyagcserefolyamatokban. A B6-vitamin hozzájárul a hormonális aktivitás szabályozásához és az immunrendszer normál működéséhez.
Tápanyagok/hatóanyagok a napi adagban. |
Hatóanyagok |
1 kapszula |
NRV *% |
Articsóka levél kivonat |
400mg |
** |
Máriatövis termés kivonat |
100mg |
** |
B3-vitamin (Niacin) |
8mg |
** |
B5-vitamin (Pantoténsav) |
3mg |
** |
B2-vitamin (Riboflavin) |
0,7mg |
** |
B6-vitamin (Piridoxin) |
0,7mg |
** |
B1-vitamin (Tiamin) |
0,55mg |
50 |
* NRV % * Felnőttek részére megállapított napi beviteli referenciaérték
** Nincs megállapított mennyiség
Felhasználási javaslat:
Napi 1 kapszula, főétkezések előtt bőséges folyadékkal, szétrágás nélkül nyelje le.