Részletek
Bio Matcha tea por 60g
Különleges, frissítő zöld matcha tea por, magas klorofill tartalommal a gyulladások és fájdalmak enyhítésére.
A porrá őrölt friss, üde zöld tealevelekből készült jellegzetes ízű matcha por tökéletes választás különböző eredetű gyulladások és fájdalom enyhítésére. Nem véletlen, hogy az egzotikus zöld tea por több ezer éve töretlen népszerűségnek örvend a hagyományos keleti orvoslás szakértői körében. A bio matcha tea por antioxidáns tartalma jelentős. A káliumban, magnéziumban, kalciumban, foszforban valamint A-, B-, C-, E- és K vitaminban gazdag matcha tea az utóbbi évtizedekben vált egyre népszerűbbé a nyugati világban. Tudtad, hogy az élénk zöld szín a tea magas klorofill tartalmának az eredménye? Szerencsére a tea színe alig halványul, ha víz éri; emiatt előszeretettel alkalmazzák különféle tejes italok, latték és sütemények készítésekor is.
A tea ceremónia, avagy a matcha tea elkészítése
Aki először lát japán teaszertartást, bizonyára meglepődik, mennyi apró részletre kell odafigyelni a ceremónia során. A több ezer éves rituálén minden mozdulatnak, minden eszköznek jelentősége van a csészéktől kezdve, a bambusz keverőecseten át egészen a teáig. A szertartás főszereplője természetesen a zöld matcha por, azonban lehetséges, hogy egy tradicionális japán teaceremónia során nem pont ugyanazzal a matcha teával találkozol, mint a bioboltok polcain. Ennek egyik legfőbb oka az, hogy a szertartásokon úgynevezett „ceremoniális” minőségű matcha teát használnak, mely ízében, színében és állagában is eltér az általunk megszokott matcha teától. A ceremoniális matcha egyik legismertebb fajtája a koicha, ami valójában egy sok ezer éves matcha elkészítési mód. A koicha szó jelentése „sűrű tea”: nevéhez méltóan ez a teát annyira erősre és sűrűre készítik, hogy az utolsó kortyokat szinte úgy kell kikanalazni a csésze aljáról. A lelkes teakalandorok véleménye szerint a ceremoniális matcha íze semmihez sem hasonlítható. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható bio matcha porból nem lehet ízletes teát készíteni. Épp ellenkezőleg! Ráadásul a matcha tea elkészítése sokkal egyszerűbb, mint gondolnád! A titok a 80 °C fokos vízben rejlik, melyhez elegendő fél teáskanál matcha port keverni a tökéletes ízélményért.
Hogyan hat a matcha por fogyasztás az emberi szervezetre?
A matcha tea az egyik legnépszerűbb kutatási téma napjainkban. Számos tanulmány szerint a zöld tea –és természetesen a matcha tea– rendszeres fogyasztása jó hatással lehet a testünkre és az elménkre. Egy 2016-ban megjelent tanulmány szerint a rendszeres zöld tea fogyasztás segíthet csökkenteni a szív-, és érrendszert valamint az emésztőrendszert érintő betegségek kialakulásának kockázatát. Ennek fő oka, hogy a matcha tea fogyasztásával jelentősen csökkenthető az egyik legjelentősebb rizikófaktor, a magas koleszterinszint. Ez a különleges zöld csoda azonban nem csak a testünket tartja karban, hanem az elménket is. Egy 2017-ben publikált, 49 kutatás eredményét összefoglaló tanulmány rávilágított arra, hogy a matcha teában található növényi vegyületek természetes hangulatjavítók, teljesítményfokozók, és a hormonháztartásra is kedvező hatással lehetnek. A növényben jelen levő L-teanin és koffein kombinációja egyszerre nyugtat, és növeli a teljesítményt, ami jó hír a sportolók és az egészséges életmódot követők számára.
Így fogyaszd:
kb. 1/2 teáskanál port keverj össze 1 csésze kb. 80°C fokos vízzel. Addig kevergesd, amíg a tea tetején vékony réteg habot kapsz. Ne várd meg, míg leülepszik, azonnal fogyasztható.
A többi zöld növényi porhoz hasonlóan a matcha is fogyasztható smoothie formában vagy gyümölcslevekben elkeverve.
Összetevők:
100% bio matcha por
Származási hely: Kína
Vitaminok és ásványi anyagok a matcha porban: A, B-komplex, C, E, K, kálium, kalcium, foszfor és magnézium
Jótékony hatások: gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású, frissíti a testet és az elmét, az emésztési rendellenességeket jótékonyan befolyásolhatja, segítheti a mellékvesék működését és a hormonháztartásunkra is kedvező hatással lehet.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
energiatartalom: 1352 kJ/323 kcal
fehérjék: 20,8g
szénhidrát: 36,8g, amelyből cukrok: 0,9g
zsírok: 3,1g, amelyből telített zsírsavak: 0,8g
só: <0,1g
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!