A GMO mentes, kendermagból kivont 100% bio fehérje ideális választás a vegetáriánus és vegán étrendet követők számára.
Neked ajánljuk, ha napi fehérje szükségleted húsmentesen szeretnéd kiegészíteni, és sportoláshoz is, ha izmaidat szintetikus szerek nélkül fejlesztenéd.
A kender fogyasztása az emberiség történelmében hosszú időre nyúlik vissza. Közép-ázsiai eredetű növény, de ma a világon szinte mindenhol termesztik, mert jól alkalmazkodott a különböző éghajlati viszonyokhoz.
A kendermagban található fehérje az emberi szervezet számára a leginkább hasznosítható növényi eredetű fehérje. Könnyen emészthető, nagyon gyorsan felszívódik és mind a 21 aminosav megtalálható benne, köztük az a 8 esszenciális aminosav is, melyet az emberi szervezet nem képes előállítani. Fehérje és növényi (többszörösen telítetlen) zsírsavtartalmának (gamma linolénsav) köszönhetően elsőrendű energiaforrás, sportolóknak nélkülözhetetlen. Vitaminokat (A, B1, B2, B3, B6, C és E vitamint) és ásványi anyagokat is jelentős mennyiségben tartalmaz. A fehérjét a kendermag sajtolása és őrlése folyamán vonják ki, illetve a hidegen sajtolt olajok készítése során visszamaradt lepényt őrlik meg.
A fehérjeporok népszerű étrend-kiegészítők, különösen sportolók és testépítők körében, de azok is szívesen fogyasztják, akik természetes módon szeretnék növelni az izomtömegüket. A könnyen emészthető kendermag fehérje az egyik legnépszerűbb növényi eredetű fehérje, és a legújabb szereplő a szuperélelmiszerek piacán.
Az állati eredetű fehérjékkel ellentétben a kendermag fehérje por nem tartalmaz sem koleszterint, sem telített zsírokat, viszont káliumban gazdag, ezáltal segíthet egyensúlyban tartani az emberi szervezet víz-, és elektrolit háztartását.
Így fogyaszd
napi 20-30g fehérje port keverj össze 300-400 ml növényi tejjel és vízzel. Tegyél hozzá 1-2 érett banánt, majd ízesítsd és édesítsd, ahogy szereted. Végül turmixold össze a hozzávalókat.
Egy kis kreativitással könnyen és szinte észrevétlenül becsempészheted a mindennapjaidba ezt kiváló minőségű, bio étrend-kiegészítőt. Keverheted gyümölcslevekbe, a kedvenc turmixodba, de akár süteményekhez, pudingokhoz és főételekhez elkészítéséhez is használhatod.
Egy ínycsiklandozó csokoládés-fehérjés brownienak, egy laktató vegán palacsintának, egy ízletes protein pudingnak nehéz ellenállni. A kendermagfehérje tökéletes, organikus adalék zabkása, fánk, gofri, kuglóf, banánkenyér, keksz, muffin és müzli szelet készítésekor is.
A kendermag fehérje kiváló minőségű, vegán, teljes értékű protein, amely mind a kilenc esszenciális aminosavat, A, B1, B2, B3, B6, C és E-vitamint, rostot, egészséges zsírokat és ásványi anyagokat – többek között cinket, magnéziumot, káliumot és kalciumot – tartalmaz. Mindemellett kiváló rostforrás, sőt a növényi eredetű fehérje porok között a kendermag fehérje por tartalmaz legnagyobb mennyiségben rostot.
Omega-6 és Omega-3 zsírsav tartalmának köszönhetően hozzájárulhat a szív egészséges működéséhez, a bőr és a haj állapotának javításához, valamint a pihentető alváshoz. Továbbá a kendermag úgynevezett lignanamidokat is tartalmaz, melyek erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek.
Összetevők:
100% bio kendermag fehérje por
Származási hely: Észtország
Jótékony hatások: hozzájárulhat a szív egészséges működéséhez, a bőr és a haj állapotának javításához, valamint a pihentető alváshoz
Cukor-, szója-, glutén- és laktózmentes összetevőkből készült
Nem tartalmaz adalékanyagot, aromát, egyéb mesterséges anyagot
Tiszta, egyszerű formulák komplex problémákra - magas hatóanyag tartalommal
Átlagos tápérték 100 g termékben:
- energiatartalom 1520 kJ/362 kcal
- zsírok 11,1g, amelyből telített zsírsavak 1,1g
- szénhidrát 10g, amelyből cukrok 5,9g
- fehérjék 49,5g
- só <0,1g