Kérdése van? Hívjon minket!

 +36-20/334-6464

N&Z L-aszkorbinsav C-vitamin por 500g
N&Z L-aszkorbinsav C-vitamin por 500g
1 890 Ft 
1 690 Ft

N&Z L-aszkorbinsav C-vitamin por 500g

Az L- Aszkorbinsav olyan természetes aszkorbinsav vegyület, melyet sok zöldség és gyümölcs is tartalmaz.

Szállitási idő
1 munkanap
Típus
por
Válasszon mennyiséget! Több=olcsóbb
500 g
Kérdése van? Kattintson a képre!

11
1 890 Ft 
1 690 Ft
Egységár: 3,38 Ft/g
Kezdete: 2024.12.17   A készlet erejéig!
Kedvezmény: 11
Megtakarítás 200 Ft
A vásárlás után járó pontok: 34 Ft
Részletek

A Nature Cookta Aszkorbinsav 100%-ban természetes, étkezési célokra alkalmas L-aszkorbinsavat tartalmaz. Használhatjuk főzéshez, sütéshez, tartósításhoz, vízben oldva is.
Az L-aszkorbinsav a történelemben

Az élelmiszerek tartósítása már a régi időkben is foglalkoztatta az embereket. Az idényjellegű alapanyagok fogyasztását szerették volna megoldani a szezonon kívüli hónapokban is. Az ősi tartósító módszerek között szerepelt a füstölés, az erjesztés és a savanyítás is. A franciáknak köszönhetően az üzemi élelmiszertartósítás a 18. században indulhatott el hódító útjára.
A házi tartósításnál nagy áttörést jelentett a használata. Zöldségek és gyümölcsök barnulásának megakadályozására a mosóvízbe ezt a természetes vegyületet tették. 1936-ban Reichstein és Grüssner egy olyan szintézist dolgozott ki, amely gazdaságos előállítását tette lehetővé.
 
Aszkorbinsav a konyhában

Kifejezetten ajánlott a kenyérfélék sütése során egy kávéskanál Nature Cookta L-aszkorbinsavat adni a tésztához. Ezáltal könnyebb, nyújthatóbb állagú tésztát kapunk, sütés után pedig kevésbé morzsálódós kenyeret, pékárut.
Ha a sütéshez szódabikarbónát használunk, fontos, hogy valamilyen savas kémhatású anyaggal, például aszkorbinsavval reakcióba léphessen. Ilyenkor széndioxid szabadul fel, az így kialakult levegőbuborékok pedig megemelik a tésztát. Így is könnyed állagú süteményeket, kenyereket készíthetünk.
A befőzés során is kedvelt adalékanyag. Természetes tartósítószerként használhatjuk, mivel hozzáadásával megelőzhetjük a gyümölcsök barnulását. Így nagyon finom befőtteket, lekvárokat készíthetünk, melyek biztosan az egész családnak ízleni fognak majd. Eritrittel keverve kitűnő limonádét fogyaszthatunk. Javasolhatjuk még olyan lisztekhez -mint például a napraforgóbél liszt-, melyek a főzés során oxidációjuk miatt elszíneződhetnek.

Az aszkorbinsav fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Tartalmaz: 100% L-aszkorbinsav

Kiszerelés: 500 gramm

Adatok
Cikkszám
5999564983124
Miért regisztráljon?
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!